Νέα & Συμβουλές

ΝΕΑ & ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Τι είναι το SSL Certificate;

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Το SSL χρειάζεται για τη δημιουργία μιας ασφαλής κρυπτογραφημένης σύνδεσης μεταξύ του server που φιλοξενεί την ιστοσελίδα και του browser του επισκέπτη, για προστασία των δεδομένων που μεταφέρονται από και προς στην ιστοσελίδα, όπως το όνομα χρήστη, κωδικοί πρόσβασης, αριθμοί πιστωτικών καρτών κτλ.

  • Όταν στην ιστοσελίδα σας υπάρχει ένα SSL Certificate, οι επισκέπτες σας μπορούν να είναι ήσυχοι πως τα δεδομένα τους (προσωπικά στοιχεία, κωδικοί, πιστωτική κάρτα) δεν θα υποκλαπούν. 
  • Επίσης η Google βελτιώνει την κατάταξη ιστοσελίδων με SSL στα αποτελέσματα αναζήτησης.
  • Σύντομα η επικοινωνία στο διαδίκτυο θα γίνεται μόνο με κρυπτογράφηση και ήδη Google, Mozilla κ.ά. πιέζουν τους ιδιοκτήτες των ιστοσελίδων με πολλούς τρόπους (ένδειξη κινδύνου στους browsers, χαμηλότερη κατάταξη στην αναζήτηση), έτσι ώστε όλα τα website να έχουν SSL Certificate.

Βασικά είδη Πιστοποιητικών SSL

  • Domain Validation. Είναι η βασική πιστοποίηση των ιατρικών ιστοσελίδων. Παρέχει πιστοποίηση σε βασικό επίπεδο και για την έκδοσή του απαιτείται αποκλειστικά η πιστοποίηση του domain name στο οποίο θα εγκατασταθεί. Ενεργοποιείται άμεσα.
  • Organization Validation. Παρέχει υψηλού επιπέδου ασφάλεια κατά την ανταλλαγή πληροφοριών με το domain και για την έκδοση αυτού του SSL απαιτείται πιστοποίηση του ιδιοκτήτη του domain name, καθώς και της εταιρείας ή του φορέα που βρίσκεται πίσω από αυτό. Το SSL ενεργοποιείται, αφού πιστοποιηθεί η επωνυμία και η ταχυδρομική διεύθυνση του οργανισμού που αιτείται το SSL.
  • Extended Validation. Παρέχει την υψηλότερου επιπέδου ασφάλεια στους επισκέπτες της ιστοσελίδας και για την έκδοση του πιστοποιητικού χρειάζεται επιτυχή έγκριση 7 επιπέδων πιστοποίησης με τα αυστηρότερα standards της αγοράς. Στα Extended Validated πιστοποιητικά, η μπάρα διευθύνσεων στον browser φέρει πράσινο χρώμα.

Χαρακτηριστικά ιστοσελίδας με SSL

  • Όταν μια ιστοσελίδα λειτουργεί με SSL Certificate μπορείτε να βλέπετε στην αρχή της διεύθυνσης της στο διαδίκτυο το πρόθεμα https:// και αριστερά το πράσινο λουκετάκι (διεθνώς αναγνωρισμένο σύμβολο).
  • Όταν χρησιμοποιείται το Extended Validated πιστοποιητικό, η μπάρα διευθύνσεων του browser αποκτά πράσινο χρώμα. 
  • Το URL μιας ασφαλούς ιστοσελίδας ξεκινάει με https αντί για http, όπου το "s" αντιστοιχεί στη λέξη secure.Μπορούμε να σας βοηθήσουμε στην επιλογή του σωστού SSL Certificate και να αναλάβουμε την εγκατάσταση του ψηφιακού πιστοποιητικού στο domain σας!

bottom-logo.png
©2022 Digital & Marketing Solution
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Search